Mica enciclopedie a fericirii – Meik Wiking

Lykke (Luu-kah) este cuvântul danez pentru fericire și nimeni nu știe mai multe despre fericire decât Meik Wiking, director al Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga. După studiile făcute de cercetători, s-a constatat că Danemarca este numită adesea cea mai fericită țară din lume
36628945_2452021304823376_9024551493847482368_nAici, învățământul superior este gratuit (ba chiar studenții primesc lunar echivalentul a 500 de lire), trenurile ajung la timp (autorul povestește cum o singură dată s-a întâmplat să întârzie un tren 5 minute și, pentru asta, fiecare pasager care a avut de suferit a primit o scrisoare de scuze din partea prim-ministrului și un scaun de designer la alegere, drept compensație) – cum ar fi să se întâmple așa ceva și în România? Utopie, mamă!

Pe lângă situația economică care e clar mult deasupra noastră, Danemarca se diferențiază printr-un echilibru perfect între muncă și viața personală. Nu-i așa că intră mai bine mâncarea atunci când ești alături de alți semeni și te simți mai însuflețit decât atunci când ești singur la masă? Danezii pun mare accent pe interacțiunea socială, pe acel sentiment puternic că aparții unei comunități, astfel starea de liniște și siguranță sau prieteniile mai strânse sporesc fericirea oamenilor.

Recomand acest ghid complet despre cum să îți găsești împlinirea, de la cum ne petrecem timpul, la cum relaționăm cu vecinii și cum gătim cina. Pe lângă statistici și clasamente, veți descoperi povești și ponturi din cele mai fericite colțuri ale lumii.

Dacă fericirea ta depinde de ceea ce face altcineva, atunci chiar ai o problemă. (Richard Bach)

Tu când ai fost ultima dată fericită?

Reclame

4 gânduri despre „Mica enciclopedie a fericirii – Meik Wiking

  1. Imi place descrierea ta, si trebuie sa recunosc ca astfel de carti sunt benefice pentru dezvoltarea ta personala.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s