Cartea A doua șansă, de Kristin Hannah face parte din colecția Blue Moon de la Editura Litera, colecție ce include cele mai frumoase povești de dragoste ale literaturii contemporane.

105353232_321613622171491_2844556142560168388_n

Annie Colwater duce o viață fără griji, este soție, mamă și locuiește într-o casă modernă, o adevărată operă de artă. Însă, în ziua în care ea și soțul său își conduc la aeroport fiica de 17 ani ce pleacă la studii în străinătate, Annie primește o veste teribilă. Soțul ei îi comunică că este îndrăgostit de altă femeie și dorește să divorțeze. Annie este distrusă, se simte cu totul abandonată, fără niciun reper stabil.

În pragul depresiei, Annie se refugiază la tatăl ei, în Mystic, orășelul în care a copilărit, unde speră să poată găsi un nou început. Acolo îl întâlnește pe Nick Delacroix, prima ei dragoste, care, la rândul lui, se află la o răscruce a sorții – rămas văduv de curând, se simte incapabil să se apropie de fiica lui profund marcată emoțional. Împreună, Annie și Nick încearcă să dea un nou sens propriilor vieți. Timpul însă nu iartă; la împlinirea a 40 de ani, Annie ezită: oare mai are dreptul la fericire?

N-am mai citit de mult timp o poveste de dragoste, și eram puțin reticentă, însă chiar a reușit să mă țină captivă. Autoarea a reușit să zugrăvească atât de bine sentimentele Anniei, încât am avut impresia că sufăr o dată cu ea. Am văzut că are și alte cărți publicate, majoritatea devenind bestseller-uri.

V-ar captiva această poveste de dragoste? Ce alte cărți ați citit de această autoare?

Cu drag,

Simona