Anul 2020 nu a fost prolific în călătorii pentru mine, asta și din cauza pandemiei, dar și venirii noului membru al familiei – bebe Eduard Andrei. Însă, chiar în ultima lună a anului am reușit să evadăm pentru prima dată în formula de 4.

Covasna – orașul apelor minerale

Am fost cazați pentru 2 nopți la Hotel TTS din Covasna, zona Valea Zânelor, cu mic dejun inclus și pat suplimentar în cameră pentru Alex. Bebe a dormit cu mine și tati în pat, ce avea o dimensiune impresionantă. Fiind destul de frig în decembrie, nu ne-am aventurat cu bebe de doar 4 luni să stăm prea mult afară, dar tot am reușit să vedem câteva atracții.

Balta Dracului

Este simbolul oraşului Covasna, un vulcan noroios, o erupţie permanentă de gaze – oxizi de carbon şi sulf -, care ţine în mişcare un vârtej compus din noroi de culoare galbenă şi din ape freatice, respectiv minerale. Seamănă cu o fântână în clocot, acoperită de un grilaj metalic, putând fi vizitată sub această formă în centrul oraşului.

Planul înclinat

Planul înclinat sau Şiclăul cum este numit de localnici, a fost construit din iniţiativa lui David Horn de către inginerul Emil Lux în 1886. Obiectivul a fost terminat de către baronul Groedel, iar inaugurarea a avut loc în 1890.

Foarte aproape de hotel se află o cale ferată pe unde circulă o mocăniță, însă, din păcate, din pricina pandemiei, circulația era oprită.

La plecare, am făcut un mic popas în comuna Zabala și am admirat Biserica fortificată. Știu că este și un conac vechi unde te poți caza, cu un domeniu impresionant, poate cu altă ocazie îi vom călca pragul.

Lacul Sf. Ana

Tot în ziua plecării am făcut un ocol mai lung pentru a ajunge la acest lac. Lacul Sf. Ana este singurul lac vulcanic din România, situat în masivul Ciomatu din jud. Harghita, în apropiere de stațiunea Tușnad. Am lăsat mașinile într-o parcare cu plată, iar de acolo ne-a dus un domn cu un mini-van până la lac, gratuit (intră cumva în prețul parcării care e 24 lei/mașină).

A fost o ieșire minunată, chiar dacă scurtă, am reușit să ne încărcăm bateriile, ne-am bucurat de un aer curat de munte și de un bebe super liniștit. Abia aștept să văd ce ne rezervă anul 2021!