Imediat după sărbătorile pascale, în perioada 5-9 mai, am plecat în prima noastră călătorie mai lungă din acest an cu destinația Sibiu. Îmi doream să descopăr acest oraș medieval de mult timp, aveam deja în minte și în agendă câteva obiective de bifat, iar cu un bebe de 9 luni după noi speram să reușim tot ce ne propusesem. Mai fusesem în Sibiu în urmă cu câțiva ani, însă doar pentru o zi și bifasem doar Piața Mare, Piața Mică și o vizită în Turnul Sfatului.

Prima oprire în scop turistic a fost la Cetatea Făgăraș, din păcate exteriorul era în renovare așa că n-avea rost să pozez schelele și stivele de scânduri, dar vă las mai jos o imagine făcută în 2018 când am nimerit într-o zi de luni și era închis, ca să vă faceți o idee cât de minunat este locul.

Ne-am cazat la Galeriile Grafit Apartments, într-un studio modern amenajat într-o casă veche săsească, la numai 5 minute de Centrul Vechi al Sibiului. Am avut chicinetă proprie unde îi pregăteam mâncărica lu’ bebe pe care o luam cu mine în borcănașe, baie cu cabină de duș, prosoape, feon, fier de călcat, ba chiar și umbrele am avut la dispoziție.

Îmi doream tare mult să ajung la Muzeul ASTRA, și pentru că Grădina ZOO este chiar lângă, le-am bifat pe ambele într-o singură zi.

Următoarea zi am plecat spre Ocna Sibiului, o stațiune balneo climaterică formată din 15 lacuri naturale sărate. Se lucra de zor la reamenajarea stațiunii, cred că în sezonul estival e plin de turiști, noi chiar atunci am văzut o pereche mai în vârstă care se bălăcea într-un lac.

La întoarcere în Sibiu, ne-am plimbat pe cea mai frumoasă stradă, Strada Cetății, și am vizitat cele două turnuri deschise publicului – Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor. Am aflat aici o grămadă de informații inedite despre formarea breslelor și condițiile pe care trebuia să le întrunească un tânăr pentru a intra ucenic într-o breaslă.

Am dedicat ultima zi vizitării muzeelor, mai ales că era anunțată o vreme cam ploioasă, am avut însă noroc ca vremea să se îndrepte și ne-am bucurat de încă o zi superbă în Sibiu. Primul pe listă a fost Muzeul Brukenthal, m-a cucerit galeria de artă europeană, apoi am vizitat Casa Albastră, Muzeul de Istoria Farmaciei, Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul de Istorie, denumit și Casa Altemberger.

Alte obiective turistice pe care nu le-am ratat în plimbările noastre au fost Podul Minciunilor, Casa Calfelor, Pasajul Pieței Aurarilor, Biserica Evanghelică care era în renovare. Majoritatea punctelor de atracție sunt concentrate în perimetrul Centrului Vechi.

În ziua plecării, ne-am abătut puțin din drum și am vizitat Mănăstirea Cisterciană de la Cârța și Biserica Fortificată din Hărman – jud. Brașov. Pentru unele atracții pe care le-am menționat voi face articole separate, detaliate în informații și fotografii.

A fost o experiență minunată, am avut noroc ca bebe Eduard să fie liniștit și cooperant, se pare că-i plac călătoriile. Am avut grijă ca în ziua dedicată muzeelor să avem marsupiul la noi, deoarece în interiorul muzeelor nu te lasă cu căruciorul, așa că îl lăsam în biroul de la recepție sau în curțile interioare. M-a fascinat arhitectura orașului, casele săsești cu ochi, culorile și detaliile clădirilor. Îmi era atât de dor să călătoresc, să descopăr locuri și informații noi, cred că în cele 5 zile am reușit să vedem mai mult decât ne propusesem.

Vă invit să descoperiți și voi orașul vechilor meșteșugari, trăsăturile lui vintage vă vor calma spiritul și îmbogăți sufletul.